Art Zonnestraal

Art Zonnestraal was het laatste “Artist in Residence” project van de Gooise Kunstkring.
Geopend voor publiek op zondag 26 juli, zondag 30 augustus, zondag 13 september (monumentendag) en zondag 4 oktober van 2015. Met architectuur rondleiding voor bezoekers van de expositie.

Deelnemende kunstenaars: Herman van Doorn, Elganan Jelsma, Barbara Houwers, Claudia Gianotten, Rob Schultheiss, Hanke Wiegand, Richarda van Kasbergen, Bia Maas, Wilma van Weijen, Els Rijerse, Sacha Wendt, Eddy Geerlings, Gerard Beentjes, Dick Doornbos, Madeleine Metsaars, Ilse Valkenburg, Xandra Rigters, Elize vd Werff, Elsie Le Coq.

Het project is opgezet om hedendaagse kunstenaars te laten reflecteren op de geschiedenis van
Zonnestraal als voormalig sanatorium, aangaande de vernieuwende architectuur en de huidige status als Nederlands cultureel erfgoed en Unesco Werelderfgoed. Elk team werkt een maand aan het thema (in eigen atelier of op Zonnestraal)  en realiseert een project in een eigen “Patientenkamertje”. Tevens maken alle kunstenaars werk voor de groeiende expositie in de “Conversatiezaal” van het paviljoen. De eindexpositie is op 4 oktober 2015 van 12-17u .

Het mei team van Art Zonnestraal is Herman van Doorn, Elganan Jelsma en Barbara Houwers.
Het juni team: Hanke Wiegand, Rob Schultheiss, Ricarda van Kasbergen en Claudia Gianotten.
Het juli team: Bia Maas, Els Rijerse, Sacha Wendt en Wilma van Weijen.
Het augustus team: Eddy Geerlings, Gerard Beentjes, Madeleine Metsaars en Dik Doornbos.
Het september team: Ilse Valkenburg, Xandra Rigters, Elize vd Werff, Elsie Le Coq.

Bezoek de Facebook pagina van het project. Combineer uw bezoek met een rondleiding, wandeling op het landgoed en een bezoek aan de Brasserie.