2012 De Buitenplaats verbeeld

De expositie “De Buitenplaats verbeeld” op Kasteel Groeneveld in Baarn startte met een speciale kunstmanifestatie op 20 januari 2012. Op die dag toonden tientallen bij de Gooise kunstkring aangesloten kunstenaars hun werk. Ter gelegenheid van de expositie en manifestatie heeft de Gooise Kunstkring een speciale catalogus samengesteld met de achtergronden van deze samenwerking met Kasteel Groeneveld en met informatie over de deelnemende kunstenaars. Deze catalogus is te koop in de museumwinkel. Op 20 januari konden de bezoekers de catalogus laten signeren door de aanwezige kunstenaars.

 

Exposanten: 
Bea van der Heijden, Sacha Wendt, Peter van den Akker, Sjoerd Bras & Henriëtte Dingemans, Dirk van Someren, Jeltje Kosters, Elsie le Coq, Lenie Bos, Louise Ellen van Gorkom, Herman van Doorn, Gerard Beentjes ism Kijkoor, Angélique Steeman-van den Brink, Denise Cecile, Eddy Geerlings, Elganan Jelsma.

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e eeuwse buitenplaats. Programma, locatie, huis, park en inrichting zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op enige afstand van de stad te genieten van het goede leven: rust, ruimte, frisse lucht, natuur, cultuur, lekker eten, ontmoetingen en goede gesprekken. Om diezelfde redenen komen nog steeds zo’n 500.000 bezoekers per jaar naar Groeneveld.