Aan de slag in de Sport of Car Tuning

auto tuning
December 7, 2020 0 Comments

Auto tunen is in feite het aanpassen van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks specifieke prestatiebehoeften dan die waarvoor het oorspronkelijk was ontworpen. Meestal zijn dit meer motorvermogen en meer dynamische rijeigenschappen, maar soms kunnen voertuigen worden gewijzigd om een ​​betere brandstofefficiëntie of zelfs een soepelere werking te bieden.

Dit wordt meestal gedaan door het veersysteem te veranderen, of de manier waarop de auto in bochten presteert. Het afstemmen van een voertuig is niet voor iedereen weggelegd, maar als u op zoek bent naar een nieuw voertuig of zelfs een bestaand voertuig wilt vervangen, zijn er enkele dingen waarmee u rekening moet houden voordat u uw nieuwe rit koopt. Dit artikel geeft u wat basisinformatie over auto-tuning. Wat is tunning? Autotuning betekent elke wijziging aan de verbrandingsmotor van uw voertuig. Of het nu gaat om een ​​vervangende uitlaat, een nieuwe achterbumper of een simpele verandering in de manier waarop het stuur wordt gedraaid, auto-tuning betekent een merkbare verbetering in hoe uw auto presteert. Over het algemeen betekent autotuning dat u kleine wijzigingen aanbrengt in de verbrandingsmotor van uw voertuig, waardoor het gedrag verandert. Het doel van het aanpassen van de verbrandingsmotor van uw auto is om het brandstofverbruik te verminderen, de prestaties te verbeteren of beide.


Waar kunt u een deuntje voor uw auto kopen? Afstemmen is vrij gemakkelijk te vinden en de gemakkelijkste manier om een ​​deuntje te krijgen is door de bestaande ECU (elektronische regeleenheid) van uw auto te vervangen door een nieuwe. Als u belangrijke wijzigingen in de prestaties van uw auto wilt aanbrengen, zoals het verhogen van het motorvermogen, dan levert het vervangen van de ECU door een hoogwaardige chiptune van een gerenommeerde leverancier de beste resultaten op. Chiptuning zal de manier waarop uw voertuig presteert drastisch veranderen, soms in aanzienlijke mate, dus als u op zoek bent naar een drastische verandering in prestaties, bent u wellicht beter geschikt om de ECU te vervangen. U kunt ook een kant-en-klare afstemmingsset kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste detailhandelaren in auto-onderdelen en tegen redelijke prijzen. Kant-en-klare auto-tuningkits worden over het algemeen geleverd met componenten van hoge kwaliteit, maar het kan nodig zijn dat u zelf wat fabricagewerk verricht. Dit betekent dat je zelfverzekerd moet zijn in wat je doet, want zelfs de best aan elkaar gesoldeerde afstemmingskits zullen nog steeds op maat moeten worden afgesteld. Deze kits zijn niet per se de beste keuze voor beginnende autotuners. Hoogwaardige tuners kunnen hun eigen auto aanpassen. Liefhebbers van hoge prestaties zijn doorgaans zeer bekwaam en ervaren, dus als u erover nadenkt de prestaties van uw auto te veranderen, moet u bereid zijn wat onderzoek te doen en wat tijd en moeite te steken in het succesvol maken van uw aanpassing. Voor velen is het tunen van een auto meer dan alleen het selecteren van een nieuwe set prestatieonderdelen. Het is een investering in hun prestatie-ervaring. Overweeg zorgvuldig het ervaringsniveau dat u heeft voordat u met uw auto-tuning-project begint. Als je een cursus auto tuning hebt afgerond, neem dan even de tijd om uit te zoeken wat voor cursussen andere studenten met hetzelfde vaardigheidsniveau hebben gevolgd. Als er forums zijn voor autoliefhebbers van dit niveau, informeer dan waar ze heen zijn gegaan en wat ze hebben gedaan om te komen waar ze nu zijn. Dit kan je een aantal goede ideeën geven over wat je moet studeren en doen. Ook kunt u ideeën opdoen over de soorten onderdelen en apparatuur die u nodig heeft van mensen die u bewondert of die in uw functie hebben gezeten.

ChipPerformance