Hoe u een Bullet Journal start – De stappen die u moet volgen om uw pen klaar te maken voor actie

February 5, 2021 0 Comments

Hoe u een Bullet Journal start – De stappen die u moet volgen om uw pen klaar te maken voor actie

Als je wilt weten hoe je een bullet journal start, dan laat ik je de 3 stappen zien om aan de slag te gaan. De eerste stap is om te beslissen welk type dagboek je gaat maken, wil je het alleen om evenementen op te nemen of wil je het gebruiken als een persoonlijke planner? Wilt u pen en papier of een elektronisch dagboek gebruiken? Wat je ook besluit, je moet gedisciplineerd zijn. U kunt pas een bullet journal starten als u alle informatie heeft die u nodig heeft om te beginnen.

Als u eenmaal het doel van uw bullet journaling heeft bepaald, kunt u beginnen met de stappen voor het starten van een bullet journaling-project. De eerste stap is het kiezen van uw startpagina’s. U moet elke dag dingen noteren die u over uzelf opmerkt en die voor u als schrijver nuttig zouden zijn. Als je een moeder bent, neem dan pagina’s op van de dag van je kind, een familiemaaltijd, een telefoongesprek of iets anders dat nuttig voor je zou kunnen zijn.

Voor dit volgende deel raad ik je aan om een notitieboekje te gebruiken in plaats van een rechte pen en papier. Er is veel meer ruimte om te schrijven en de kans is groter dat de zaken sneller worden afgebroken. Als u een persoon bent die graag pen en papier bij zich heeft, kunt u deze gewoon meenemen. Op die manier kunt u onderweg aantekeningen maken, zodat u niets belangrijks vergeet. Als u niet iemand bent die graag dingen draagt, koop dan een notitieboekje en ga aan de slag.

Nadat je je notitieboekje en je pennen / papier / weegschaal / etc … hebt, raad ik je aan om te noteren welk notitieboek je gebruikt voor je journaalprojecten, zodat je weet hoe je aan de slag moet. Er is een eenvoudig stapsgewijs proces om deze stappen uit te voeren, zodat u op de juiste manier aan de slag kunt. Ik raad het gebruik van een notitieboekje ten zeerste aan, omdat je hiermee grotere foto’s kunt maken of grotere projecten kunt doen, zoals het tekenen van collecties of thuis een kleurwerkje doen van het kunstwerk van je zoon.

De volgende stap is om de bullet journaling-benodigdheden te krijgen. Voor dit onderdeel raad ik ten zeerste aan om te beginnen met een schattige vulpen. Er zijn een aantal echt schattige pennen die echt zijn gemaakt om te schrijven. Sommige hebben zelfs rubberen grepen zodat je erop kunt schrijven!

De laatste stap is om aan de slag te gaan met je projecten en alles op te nemen. Dit is waar het leuk wordt, want nu moet je de acties die je onderneemt opnemen, zodat je kunt zien waar je heen gaat met je schrijven. Dit klinkt in het begin misschien tijdrovend, maar na een paar weken zul je verliefd worden op het journaal en het altijd willen doen. Onthoud dat hoe u een bullet-journal begint, u moet beginnen met het maken van uw eigen hoofdverhaal.