Je favoriete Italiaanse pasta kennen

Italiaanse pasta
March 2, 2021 0 Comments

Veel mensen houden van Italiaanse pasta, en daar is een goede reden voor: het is heerlijk, kleurrijk en heerlijk comfortabel.

Net als andere soorten pasta zijn de belangrijkste ingrediënten voor Italiaanse pasta noedels, eieren en boter. Andere ingrediënten kunnen variëren, maar deze drie ingrediënten vormen de kern van alle recepten. U bent misschien bekend met spaghetti en gehaktballen, of misschien niet; Dit gerecht is over de hele wereld favoriet.

Als we het over Italiaans eten hebben, denken we meestal aan de typisch Italiaanse gerechten waar we al vaker van gehoord hebben, zoals pizza en pasta. Maar de Italiaanse keuken is veel meer dan dat. Carbonara is bijvoorbeeld eigenlijk een soort Italiaanse pasta, net als tortellini en cordon bleu. Een eenvoudige mix van eieren, bloem en boter, noedels worden over de hele wereld gegeten en elk land heeft zijn eigen variatie. Wat Italiaanse pasta onderscheidt van andere soorten, is de fijne harde tarwe, die slechts een gemiddeld glutengehalte en een extreem laag vochtgehalte heeft, waardoor het ideaal is voor het vervaardigen van handgemaakte pasta’s. Het heeft een unieke smaak die moeilijk te reproduceren is met andere soorten tarwe.

Er zijn twee soorten noedels die in Italiaanse pasta worden gebruikt, het griesmeel en de linguine. Griesmeel staat bekend als harde pasta gemaakt van harde tarwe. Over het algemeen zijn de noedels lang en dun en hebben ze een enkele kleur – meestal geel. De meest voorkomende soorten Italiaanse pasta gemaakt van griesmeel zijn Straccolo en Tagliatelle. Tagliatelle, of tortellini, is een noedel met één plaats die dun is en draderige strengen heeft, terwijl Straccolo, of spiraalvormige noedels, meerdere strengen heeft en lang en dun is.

Een ander soort Italiaanse pasta zoals spaghetti is de Fettuccine. Hoe langer de naam klinkt, hoe dikker hij wordt.

Spaghetti fettuccine is een dunne spiraalvormige noedel die meestal wordt geserveerd met tomatensaus. Hoe langer de strengen noedels zijn, hoe meer inkt er in de noedel zit. Fettuccine is een heerlijke en vullende traktatie die goed samengaat met allerlei soorten voedsel. Fettuccine is ook verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals kip of worst.

Een derde soort Italiaanse pasta die over de hele wereld populair is gemaakt, is lasagne. Lasagne is een traditioneel Italiaans gerecht dat bestaat uit rijstlagen gekookt in een vleesbouillon en op smaak gebracht met knoflook, uien, wijn en andere ingrediënten. De meest voorkomende stijl van lasagne maakt gebruik van tomatensaus en wordt als gezond beschouwd omdat het is gemaakt van mager vlees, groenten en pasta. Lasagne is een populair gerecht dat in de lente en de zomer wordt geserveerd, wanneer het van tevoren kan worden bereid en tot de volgende dag kan worden bewaard.

Een van de bekendste Italiaanse pasta’s is pizza. Pizza is een heerlijk gerecht om van te watertanden, gemaakt van deeg dat is gerold en gevuld met saus en kaas. Pizzasaus kan worden gemaakt van tomaat, knoflook, olijfolie en andere ingrediënten. Traditionele pizza’s worden overgoten met toppings zoals prosciutto, champignons, groenten en kaas. Als het gaat om favoriete pastagerechten, komt pizza waarschijnlijk op de tweede plaats na macaroni en kaas.

Bezoek deze website: Novus Ventus International