Wat zijn bitcoins?

June 26, 2021 0 Comments

bitcoins

Wat zijn ?

bitcoins behoren tot de meest interessante dingen die tegenwoordig in de wereld gebeuren. Het is een vorm van digitale valuta die is gemaakt door middel van complexe wiskundige computeralgoritmen en waarvan geen derde partij bekend is die het als een virtuele valuta markeert. bitcoins zijn gewoon een op internet gebaseerd elektronisch betalingssysteem dat nog niet in de praktijk is gebracht. Er is geen overheid of financiële instelling die bitcoins ondersteunt, en dit maakt het veel vatbaarder voor fraude en diefstal dan traditionele vormen van valuta die eerder zijn ontstaan.

Tegelijkertijd hebben bitcoins een aantal grote voordelen ten opzichte van traditionele valuta. Bitcoins zijn bijvoorbeeld volledig fungibel, wat betekent dat hetzelfde ding dat ze gedeeltelijk aantrekkelijk maakt, ze ook vrij moeilijk te stelen maakt, een factor waardoor ze veel te verkiezen zijn boven traditionele valuta's. Tegelijkertijd worden bitcoins onderworpen aan een zelfevaluatie die elke keer plaatsvindt als er een nieuwe transactie plaatsvindt. Dit geeft de gebruikers realtime inzicht in hoeveel ze uitgeven en hoeveel ze verdienen, waardoor mensen een nauwkeurig budget voor hun geld kunnen opstellen.

In 2021 werden bitcoins geïntroduceerd als een open source-programma dat elke gebruiker kon downloaden en gebruiken om de overdracht van bitcoins van het ene virtuele adres naar het andere te controleren. Het idee was dat het systeem mensen zou helpen alle transacties te volgen die plaatsvonden, waardoor elke gebruiker elke vorm van valutawissel zou kunnen volgen. In het begin waren bitcoin-transacties meestal beperkt tot een paar grote internationale banken, maar in 2021 bereikte het aantal banken dat deze service begon aan te bieden bijna tweeëndertigduizend, en er kwamen er elke maand veel bij. Aangezien het systeem voor verificatie afhankelijk is van de eerlijkheid van de gebruiker, is er een ingebouwd mechanisme waarmee gebruikers via Tor-netwerken met elkaar kunnen verbinden om ervoor te zorgen dat hun gegevens worden beschermd tegen frauduleus gebruik. Op deze manier is het aantal mensen dat bitcoins gebruikt flink gegroeid. Naarmate deze gebruikers in aantal toenemen, blijft de kleine groep experts die de software hebben ontworpen die verantwoordelijk is voor de beveiliging van het systeem, haar verfijningen uitbreiden.

Klik hier voor meer informatie: Bitcoinmeester.nl