Wegwerphandschoenen zijn er in verschillende vormen

Wegwerphandschoenen
February 21, 2021 0 Comments

Wegwerphandschoenen zijn wegwerpmatige medische handschoenen die de meeste artsen en verpleegkundigen in bulk kopen, of voor veel procedures, aan het begin van een verschuiving. Ze kunnen worden gebruikt bij patiënten met verschillende huidtypes en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan sterktes om specifieke medische problemen te bestrijden, of gewoon om de behandeling van een patiënt een meer grondige toets te geven. Wegwerphandschoenen zijn over het algemeen goedkoper en ruimer verkrijgbaar dan de meeste andere vormen van medische apparatuur.

Bekijk in dit artikel waarom wegwerphandschoenen een economische keuze zijn en hoe u ze kunt kopen.

Hoewel er tegenwoordig veel verschillende soorten wegwerphandschoenen op de markt zijn, onderscheiden ze zich van elkaar door de ingrediënten waaruit ze zijn gemaakt. De meeste wegwerphandschoenen gebruiken ingrediënten zoals poedervormige latex (een zeer dik en elastisch rubber) of een klevende synthetische latex. De meest voorkomende poedervrije handschoenoptie is de poedervrije handschoenoptie, die meestal ook goedkoper is. U kunt echter ook wegwerphandschoenen vinden die zijn gemaakt van andere materialen, waaronder polyethyleen, vinyl en andere kunstmatige vezels.

Er zijn veel verschillende soorten wegwerphandschoenen en het is aan uw discretie om degene te kiezen die de meeste bescherming biedt. Wegwerphandschoenen met een zelfklevende achterkant of poedervrije handschoenen bieden bijvoorbeeld de beste bescherming tegen mogelijke besmetting. Het probleem met het gebruik van een van deze opties is echter dat ze enkele gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Poedervormige latex kan bijvoorbeeld de ogen en huid irriteren. Poedervormige latex is ook ontvlambaar en mag niet als beschermende techniek worden gebruikt als u ermee werkt in een gebied waar het in de lucht kan komen.

Vinyl is een andere populaire keuze voor wegwerphandschoenen en biedt het meest geschikte beschermingsniveau bij het werken met hardere chemicaliën. Het is ook erg licht en gemakkelijk om mee te werken, waardoor het een van de meest geschikte opties is voor het milieu. Omdat het echter niet brandbaar is, brengt het nog een reeks risico’s met zich mee in termen van blootstelling. U moet ook voorzichtig zijn met vinylhandschoenen op plaatsen waar ze besmet kunnen raken, aangezien de lijm die wordt gebruikt om ze te bevestigen huidirritatie kan veroorzaken.

Het gebruik van wegwerphandschoenen op de werkplek heeft enkele nadelen.

Deze handschoenen bieden slechts beperkte bescherming tegen verschillende niveaus van lichamelijke activiteit, wat betekent dat het belangrijk is dat u een zware handschoenen als vervanging kunt kiezen. Handschoenen voor intensief gebruik, zoals op nitrilbasis, bieden extreme bescherming. Nitrilhandschoenen bieden superieure scheurweerstand, flexibiliteit en comfort. Dit betekent dat handschoenen voor zwaar werk de meest geschikte keuze zijn voor het omgaan met gemorste chemicaliën.

Wegwerphandschoenen zijn er in verschillende vormen. Als u op zoek bent naar groenere keuzes, kunt u kiezen voor herbruikbare versies die helpen bij het verminderen van afval en die u ook helpen in de keuken. Wegwerphandschoenen zijn handig bij de meeste huishoudelijke taken en vormen een essentieel onderdeel van uw dagelijks leven.

Klik om meer te lezen: cleanproduct.nl